Si të menaxhojmë fetarisht virusin Korona?

Besimtari nuk duhet të jetë pjesë e panikut, por të shfaqë natyrë optimiste, duke shpresuar se Allahu do ta mbrojë ose do ta shërojë. Por edhe në rastin më të keq besimtari e di shumë mirë, që çdo gjë nuk ndodh pa caktimin dhe urtësinë e Allahut dhe kjo e shtyn atë, që të ruajë qetësinë, por dhe të këshillojë të tjerët për të njëtën gjë

Share
Read more

A i tregohet të sëmurit me kancer për sëmundjen që ka?

Nëse ia fshehin të vërtetën do të thotë që nuk mund të marrin masat e duhura për të gjetur shërim dhe për ta kërkuar atë. E nëse përballen me të vërtetën do të mobilizohen për të gjetur alternativa më të forta për shërim, duke filluar nga këndimi i Kuranit në formën e rukjes, lutjeve të ndryshme, dhënien e sadakasë e deri te mjekësia alternative.

Share
Read more

Antikomunizmi

Veç të tjerash e kemi amanet edhe nga të parët tanë, nga ata të cilët me dritën e besimit dhe largpamësinë e tij paralajmëruan shqiptarët nga kjo fantazmë e pështirë:
“Bolshevizma s’pajton kurrë me dinin e Muhamedit,
çelët do ta ketë luftën gjer Ditën e Kiametit” (H. Ali Korça, 1925)

Share
Read more

Ismail efendi Ndroqi dekorohet me titullin e lartë “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut”

Ismail efendi Ndroqi e merr titullin Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut për kontributin e shquar në shpalljen e Tiranës kryeqytet. Në emër të familjes Ndroqi titulli iu dorëzua nga presidenti i Republikës Ilir Meta nipit të Ismail efendiut dr. Zamir Ndroqi, edhe ky një figurë e mirënjohur e komunitetit tiranas me shërbimin e tij në fushën e mjekësisë.

Share
Read more

LHSH ju uron Bajramin e Ramazanit…