Doli ne qarkullim nr.2 i revistes tremujore KIBLA, botim i LHSH

Download PDF

Doli ne qarkullim nr.2 i revistes tremujore KIBLA, botim i LHSH

Ne kete numer do te lexoni:
1. Editorial / f.1
Edukimi dhe kujtesa kolektive
2. Fetva / f.3
• Fetva rreth Haxhit dhe veprimtarive tregtare
3. Tefsir Kurani / f.7
• Xhamia, ky vend i pastër plot bekime, nga hoxhë Othman Agolli
4. Hadith / f.13
• Njerëzit janë me soje, hoxhë Justinian Topulli
5. Përshpirtshmëri / f.18
• Haxhi dhe urtësitë e tij, hoxhë Mustafa Tërniqi
6. Histori / f.21
• Dëshmi nga masakrat në Çamëri
• Listë e hoxhallarëve dhe figurave të shquara muslimane të dënuar dhe të persekutuar nga regjimi komunist, Roald A. HYSA
7. Biografi / f.34
• Haxhi Vehbi Dibra, Hafiz Sherif Langu, Hafiz Ali Podgorica
8. Studim/ f.37
• Martesa dhe udhqyerja me gji, metoda më efikase në planifikimin familjar – dr. Rezart Ajazi
9. Psikologji/ f.40
• Ndikimi i lojës në moshë të hershme, nga Migena Kurushi
10. Poezi/ f.47
• Kush asht Hoxha? hoxhë Burhanudin Fili
• Çamëri moj tokë me derte, hoxhë Bledar Haxhiu
11. Promovim libri/ f.53
• Trashëgimia dhe nevoja e njohjes së kësaj shkence, hoxhë Besim Nuzi
12. Cicërima/ f.56
• Cicërima të përzgjedhura, hoxhë Genc Plumbi
13. Lajme/ f.57
• Lidhja e Hoxhallarëve te Shqipërisë përuron xhaminë e re në Qafë Gjashtë, Sarandë dhe xhaminë e re fshatin Ballaj Emigrant, Rrogozhinë
Per obonime 250 leke per cdo numer ose abonime vjetore 1000 leke te reja ne vit, kontaktoni 0672532783
RKS, KM dhe MiZ 3 euro
BE 4 euro

Share

Kibla, revistë sociale, kulturore, fetare e historike 18