Seminari i II “Parime Jetike për Thirrësit dhe Përmiresuesit”

Download PDF

Lidhja e Hoxhallareve te Shqiperise, ne bashkepunim me Ligen e Botes Islame, me qender ne Meka te Arabise Saudite, ne ambjentet e fshati turistik te Llogarase, nga data 13-17 Qershor 2014, organizoi seminarin e dyte te ciklit “Parime Jetike per Thirresit dhe Permiresuesit”.

Ligjeruesit ne kete seminar ishin dijetartet e nderuar nga Arabia Saudite Dr. Muhamed es-Selemi, Dr. Abdullah el-Karni dhe Dr. Ibrahim Bahiti. Ne kete seminar moren pjese rreth 60 hoxhallare nga qytete te ndryshme te Shqiperise, duke permbushur keshtu, nje nga qellimet kryesore te themelimit te LHSH-se, per ngritjen e nivelit itelektual dhe profesional te hoxhallareve te Shqiperise ne fushen e akides, fikhut, historise profetike, ceshtje dhe problematika bashkekohore etj.

Ky aktivitet vjen ne vazhden e implemenitimit marreveshjes se bashkepunimit midis Lidhjes se Hoxhallareve te Shqiperise dhe Liges se Botes Islame, te perfaqesuar nga sekretari i saj i pergjithshem Prof. Dr. Abdullah el-Turki, Allahu e ruajte.

Seminari me te njenjtin titull, eshte planifikuar qe te mbahet i per cdo vit, krahas seminareve te tjera te klasifikuar dhe organizaura gjate vitit ne zbatim objektivave te themelimit te Lidhjes se Hoxhallareve te Shqiperise.

Share

Kibla, reviste social, historike, fetare e historike 17